Carnaval 2005  

 

 

 

 

Programma C.V. Lamstralen Carnaval 2005

Dit jaar valt het feest der feesten lekker vroeg. Vanaf vrijdag 4 februari gaat het jaarlijkse festijn weer losbarsten. Lekker even een paar dagen met elkaar op zuip en feesten maar.

Net als voorgaande jaren zal in onderstaande brief worden weergegeven wat we wanneer in ieder geval lichamelijk gaan meemaken.

Vrijdag 4 februari 2005

Deze avond zullen een aantal lamstralen afreizen naar Traaie om samen met de WC Experience het startschot voor carnaval te geven.

Voor de overige lamstralen is er de mogelijkheid om naar één van de regionale voetbalbierlokalen te gaan om daar het carnaval 2005 te starten.

Een korte analyse met enkele Lamstralen wees uit dat de meeste wel een beetje uitgekeken zijn op het pré-carnavalsfeest aan de Donkerstraat.

Daarom leek het ons leuk om weer eens bij de voetbalkantine van Advendo te gaan kijken. Is ook geen garantie voor een spetterend feest, maar als we er allemaal naar toe gaan dan kunnen wij er mogelijk wel een geslaagde avond van maken.

Doel van deze eerste avond blijft toch: in een moordend tempo glazen ledigen zodat de basis voor een geslaagde carnaval wordt gelegd. We moeten toch allemaal één keer door de zure appel heen om vervolgens in een roes verder te kunnen gaan.

Net als voorgaand jaar geldt er voor deze avond maar één voorschrift: trek iets aan waarmee je opvalt zodat de andere aanwezigen weer denken. Ach nee, daar heb je hun ook weer.

Zaterdag 5 februari 2005

Hopelijk heb je gisteren je best gedaan en ontwaak je met een droge bek en een ernstige drang naar paracetamol. Realiseer jezelf dat je waarschijnlijk niet de enige bent die het zwaar heeft. Deze morgen ervaren de meeste van ons vaak als uiterst taai. Bedenk dat je in ieder geval goed begonnen bent en dat je nu in één roes verder kan gaan in het feest der feesten.

Zaterdagmiddag hebben we mogelijk nodig om met een aantal mensen nog de laatste hand te leggen aan de wagen. Pak hierbij rustig een pilske want anders zou één van ons wel eens ontwenningsverschijnselen kunnen krijgen.

Er is onduidelijkheid of we deze avond bij Toine kunnen vreten. Daarom het voorstel om gewoon lekker thuis te bulken om vervolgens rond 18.15 uur af te spreken bij onze residentie. Hier kunnen we dan even wat indrinken alvorens we ons naar de Teteringse Rooms-katholieke Tempel of Doom gaan begeven voor de Carnavalsmis (aanvang 19.00 uur).

Na een uur zal de priester ons wel weer beu zijn.

Daar dit wederzijds is lijkt het me het beste om zo spoedig mogelijk het heilige huis te verlaten om ons vervolgens te gaan mengen in het feestgedruis wat in de volksmond het carnavalsfeest wordt genoemd.

Als het goed is heeft Tits pakjes geregeld met schelpen voor deze avond. Althans sowieso voor degene die minimaal 15 euri bij hem hebben achtergelaten.

Voorstel voor deze investeerders om in deze kledij ten tonele te verschijnen.

Als je niet geïnvesteerd hebt in het bovenstaande trek dan gewoon iets anders aan waarmee je de feestende menigte kan begroeten.

Deze avond zal verder voor zich spreken en behoeft wanneer ik terugkijk op voorgaande jaren zeker geen nadere toelichting.

Zondag 6 februari 2005

Vandaag staat ons jaarlijks bezoek aan onze buurtgemeente Traaie op het programma. Aldaar zal men niet al te reikhalzend uitkijken naar onze komst.

Toch gaan we ze weer teleurstellen met onze aanwezigheid en zullen we uiteraard ons best doen om aan te tonen dat het carnaval in Totdenringen leeft als nooit te voren.  

Om deze scheiding tussen Traaie en Totdenringen wat te verduidelijken is na enig tob-overleg tussen enkele Lamstralen en één afgevaardigde van zowel d’n doos als de anussen besloten om dit jaar met de drie Teteringse praalwagens onder één nummer mee te doen. Dit betekent inderdaad voor de krenten onder ons slechts 33 1/3% van het prijzengeld. Voor de niet krenten onder ons zal het de pret zeker niet drukken.

Dit besluit zal er ook aan bijdragen dat we eenvoudiger agendapunt zullen worden op de eerstvolgende vergadering van de optochtcommissie van Traaie.

Om het geheel in goede banen te leiden spreken de mannen om 10.30 uur af bij Tits (ook de vrouwelijke liefhebbers zijn dan uiteraard al welkom).

Uiteraard is ook dit jaar de boetepot weer van kracht voor diegene die te laat arriveren aan de Galgestraat nummertje twee. De boetes luiden dit jaar niet in horstenbrood, want op zondag is er toch geen bakker open. Dus gewoon 10 eurootjes per persoon als je te laat bent.

Op de bouwlocatie aan de Galgestaat zullen we onze bouwkeet aanpikken en zullen we in ieder geval de grote kop meenemen. Frits ging zijn vader hiervoor nog even lief aankijken. Als we ook de kraan mee willen nemen dan dienen we nog een vader zo gek te krijgen. Op zich wel het mooiste als de wagen compleet is. Je hebt het immers toch niet allemaal voor één middagje gebouwd.

Rond 11.00uur vertrekken we bij Tits en gaan we ons in de richting van Traaie begeven. Vrouwen dan ook uiterlijk om 11.00uur bij Tits. Zoals men in de buurt van de no-beer fabriek zegt: “Om 11.00 uur rijden we aan”.

Overigens in tegenstelling tot voorgaand jaar gaan we nu zowel heen als terug met z’n allen op de wagen, want als we gaan …

Voor vandaag gelden nog de onderstaande aanvullende regels:

Ik heb overigens al druk overleg gevoerd met de heren Koenen en Van Dale om het werkwoord Jupileriseren op te laten nemen in hun meesterwerken der Nederlandsche taal. Waarschijnlijk gaan zij het opnemen met de uitleg: het overmatig nuttigen van dit pilsermerk door groepen mensen die op deze wijze indruk zullen maken op met name mensen die het in het openbaar aandurven om no-bear te nuttigen.

Voor vertrek zal mevrouw Van Pelt-Gielen ons ook dit jaar in Traaie weer voorzien van een lekker broodje hamburger. 

Daarnaast gaat Corné zijn ouders nog even lief aankijken zodat we ergens halverwege de optocht een bevoorrading krijgen van broodjes kaas, ham en snijworst. Dit om te voorkomen dat we gedurende de optocht uithongeren.

Houdt hierbij ook rekening met elkaar en handel volgens het principe van eerlijk zullen we alles delen en dus niet de een z’n dikke kop zes broodjes en de ander helemaal niks.

Na de optocht gaat iedereen weer mee terug in de wagen richting Teteringen. Gedraag je tijdens deze rit graag even, want alles wat je met je lamme klote kapot maakt moeten we anders weer repareren.

Bij Tits terug aangekomen gaan een paar mensen even de wagen ontleden, binnenzetten en waar noodzakelijk herstellen.

Dan zal het een uur of half zes zijn en dan lijkt het me goed om even twee uur op adem te komen. Ga gewoon even naar huis en warm jezelf even goed op.

De liefhebber ofwel die-hards kunnen uiteraard gewoon weer direct na het herstellen van de wagen richting de enige zwangere barvrouw van Teteringen gaan om aldaar rustig wat te nippelen en te wachten op het avondmaal.

Het eten is dit jaar pas om 19.30 uur bij Toine. Dit om te voorkomen dat iedereen ’s avonds om tien uur al zo zat als een pin is. Dit zal nu misschien elf uur worden.

Wat je wil eten graag even tijdig doorgeven aan Tits. Hij zal dit vervolgens verder regelen.

Het probleem prijsuitreiking is voor dit jaar opgelost.

Immers wij gaan dees jaar geen van allen. Wij hebben namelijk ingeschreven en de muziek geregeld en de prijs dient dan ook maar door d’n doos of de anussen bij “de nikkelen kater” opgehaald te worden. De naar alle waarschijnlijkheid niet al te rijkelijk gevulde envelop zal vervolgens bij onze residentie worden toegevoegd aan de pot om direct als omzet toegevoegd te worden aan de portemonnee van Toine.

Hopelijk heeft het eten bij Marianne gesmaakt en zijn we allemaal weer klaar om lekker door te feesten. De avond is immers nog jong en het nachtelijk uur nog lang niet aangebroken. We mogen weer en maak hier gebruik van en geniet van weer een spetterende avond gezelligheid.

Kleding voor deze dag:

Vrije kledingkeuze. Trek iets aan waarmee je goed voor schut loopt.

Tip van de dag:

Houdt er rekening mee dat we met de gehele groep in de wagen teruggaan naar Teteringen. Neem hiervoor een extra jas of trui mee, want dit kan erg koud zijn.

Maandag 7 februari 2005

Ook vandaag geldt natuurlijk weer de bovengenoemde boetepot. Voor diegene die niet weten wat dit inhoudt, zie omschrijving van de dag van gisteren.

In tegenstelling tot voorgaand jaar dienen de plusjes niet om 10.30 uur, maar om 11.00 uur bij Tits te zijn en de minnetjes mogen hun billen een half uur langer rust geven om vervolgens uiterlijk om 11.30 uur bij Tits te arriveren.

Er gelden uiteraard geen uitzonderingen.

Rond 12.00uur richting het plein.

Om 14.00 uur vertrekt de optocht.

Oproep aan iedereen om lekker anderhalf uur lang alles te geven. Leef je uit en laat je lekker gaan. De avond is namelijk over het algemeen leuker wanneer het resultaat van de optocht mee is gevallen.

Na de optocht even de wagen wegbrengen en vervolgens naar onze Residentie.

Hier zullen we vanaf 17.00 uur voedsel tot ons gaan nemen. Ook voor deze dag opgeven bij Tits, hij regelt dit vervolgens met Toine.

De Lamstralen hebben duidelijk te kampen met een gebrek aan liquiditeit en daarom dient ook dit jaar iedereen zijn eigen eten te financieren. Toine laat het immers niet toe dat wij op rekening betalen. Hij heeft namelijk ook al geregeld gehoord dat het terugbetaalgedrag van onze penningmeester te vergelijken is met de sprintsnelheid van Opa.

Net als vorig jaar gewoon één rekening en deze vervolgens delen door het aantal eters. Dus voor de krenten onder ons: bestel gewoon het duurste dan betalen de andere mensen misschien wel een paar eurocenten bij voor jouw avondmaal.

Na het eten door naar ’t Web voor de prijsuitreiking.

Uit jaren ervaring weet ik als geen ander dat het altijd veel te lang duurt voordat ze bij de A-categorie zijn. Ter compensatie is er dan wel sprake van genoeg zuivere drinktijd. Maak daar gewoon gebruik van en wacht geduldig af.

Nadat wederom duidelijk is geworden dat we boven de Molengeiten zijn geëindigd zal het er echt om gaan spannen. Ongeacht de uitslag zullen we wel weer snel ’t Web uit worden gegooid. Probeer hiermee rekening te houden bij het aanschaffen van de bonnen. Immers na de prijsuitreiking zal ons net als voorgaande jaren wel weer vriendelijk doch dringend worden verzocht om weer gewoon naar Antoine te gaan.

Nou ja, ben dan niet de moeilijkste, jaag die laatste bonnen er doorheen en ga in ieder geval (ongeacht de uitslag) met een opgeheven hoofd naar Toine.

Bij Toine zal het vervolgens wel uitdraaien op het overmatig ledigen van glazen. Doe hier gewoon aan mee en laat de sfeer niet afhangen van de uitslag van de AKV. Als zij namelijk niet willen dat we winnen, dan gebeurt dit ook niet.

Realiseer je altijd dat we Rien of Frans nog een keer zo gek moeten krijgen dat de prinsenwagen daar binnen mag staan. Hier kweek je echt goodwill mee bij de AKV.

Kleding voor de dag is reeds in bovenstaand overzicht opgenomen.

Dinsdag 8 februari 2004

Het zit er helaas al weer bijna op. Nog een dagje carnaval en dan moeten we er weer een jaar op wachten.

Uit navraag is gebleken dat de volgende personen vandaag al beginnen met het afbreken van de wagen: Corné, Opa, Freek, John, Frits, Snoek, Raimond en Ronnie. Verder komen met enige twijfel Schoen en Bram.

Willie heeft toegezegd dat hij in ieder geval een kantelaanhanger zal regelen die hij achter zijn tractor kan plaatsen om zo het afval wat naar de gemeente moet te kunnen vervoeren.

Aanvang afbreken wagen 10.00 uur. Voor deze dag geldt: te laat = worstenbrood.

Andere liefhebbers voor het afbreken van de wagen zijn uiteraard welkom.

’s Avonds kan er worden gegeten bij Toine. Dit behoeft niet van te voren geregeld te worden. Verder ’s avonds nog één keer gas geven en dan is het al weer over.

Voor deze avond is de dresscode naar eigen inzicht en initiatief.

Probeer er natuurlijk wel iets schandaligs van te maken. Want bekend beginnen we te worden en berucht moeten we uiteraard gewoon blijven.

Rest mij iedereen een leutige carnaval toe te wensen, gegroet,  

Jullie trouwe programmaschrijver.

De auteursrechten zijn uiteraard ook dit jaar weer in handen van de op twee na oudste en met enige concurrentie kleinste Lamstraal.

 

Demonteren van de wagen

 

Ons karwei is dit jaar wel degelijk een ravage, maar wij zijn niet vermogend genoeg om Doctorandus A3-anus Rijvers in te schakelen voor demontage.

Kortom we moeten zelf het hele zaakie afbreken en opruimen.

Behoudens voorgaand jaar was dat altijd een hoop geleuter en daarom ook dit jaar weer een korte planning met daarin opgenomen wie, wanneer en waar gaan afbreken.

Houdt je aub aan dit schema. Dit voorkomt mogelijke ergernis bij de families Schoenmakers en Van de Berg.

Hierbij moeten we ons allemaal realiseren dat we gedurende meerdere maanden gebruik hebben mogen maken van hun (bouw)ruimte. Daarom moeten we er voor zorgen dat we deze geboden ruimte zo spoedig mogelijk weer opgeruimd achterlaten zodat we in de toekomst (hopelijk) wederom welkom zijn.

De afspraken luiden als volgt:

Dinsdag 8 februari 2005

Zie eerder gemaakte tijdsafspraken.

Woensdag 9 februari 2005

Aanvang 10.30 uur bij Tits. De volgende mensen hebben toegezegd te komen:

Corné, Opa, John, Schoen, Raimond en andere liefhebbers. Verder komen met enige twijfel Ronnie en Bram.

Ook vandaag geldt; te laat = worstenbrood

Donderdag 10 februari 2005

Schoonmaken bij Tits, 18.30 uur aanvang.

Verder nog niet besproken, maar gewoon komen dan zijn we binnen een paar uur daar helemaal aan kant.

Maandag 14 februari 2005

Opruimen bij Marcel. Niet alles gewoon maar boven flikkeren. Nee, gewoon alles netjes sorteren en boven opbergen. Aanvang 18.30 uur.
Bij deze zeg ik dat alle Lamstralen hierbij aanwezig moeten zijn. We hebben er immers ook samen een zooi van gemaakt en moeten dit dan ook gezamenlijk opruimen.

Als alles loopt zoals voorgaand jaar dan krijgen we geen geleuter ten aanzien van het opruimen. Dus houdt je aan de gemaakte afspraken en zorg dat beide bouwlocaties netjes worden achtergelaten. We moeten namelijk al blij zijn dat we deze mensen zo lang tot last mogen zijn !!!